4K videolar artık izlenebilecek

Yaklaşık 4 yıl önce HTML5 standardını resmen benimseyen ancak platformun erken sürümlerinin henüz tam özellikli çalışmamasından dolayı  HTML5’e tam olarak geçiş yapmayan YouTube, blog sayfasından yayımlandığı duyuru ile bundan sonraki süreçte video oynatı

4K videolar artık izlenebilecek

Yaklaşık 4 yıl önce HTML5 standardını resmen benimseyen ancak platformun erken sürümlerinin henüz tam özellikli çalışmamasından dolayı  HTML5’e tam olarak geçiş yapmayan YouTube, blog sayfasından yayımlandığı duyuru ile bundan sonraki süreçte video oynatımı için HTML5’i kullanacağını açıkladı.

ABR TEKNOLOJİSİ VERİ AKIŞINI BAĞLANTI HIZINA GÖRE AYARLIYOR
 
YouTube’dan yapılan açıklamaya göre bugüne dek HTML5’e tam olarak geçisin yapılmamasına neden olarak ABR (Adaptive Bitrate) teknolojisinin HTML5’te yer almaması gösterildi. ABR teknolojisi, farklı internet hızlarında veri akışını bağlantı hızına göre ayarlayarak kullanıcıların rahatça video izlemelerini sağlıyor.
 
4K ÇÖZÜNÜRLÜKTE VİDEO DESTEĞİ
 
HTML5 video oynatımı şu an Internet Explorer, Safari 8, Chrome, FireFox ve Opera tarafından destekleniyor. Eski sürüm bir tarayıcı kullananlar HTML5 desteğinden yararlanamayacak, bunun yerine Flash Player kullanmaya devam edecekler.HTML5’e geçişle birlikte YouTube’da 4K çözünürlükte 60 kare/saniye videoların oynatımı sağlanabilecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji