4G bu zorunlulukla geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, işletmecilere şebekelerinde belirli oranlarda yerli ürün belgesine sahip ürünleri (baz istasyonu veya ilgili diğer şebeke ekipmanları gibi) kullanma zorunluluğunun ilk defa 4G yetkilendirmesiyle ge

4G bu zorunlulukla geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, işletmecilere şebekelerinde belirli oranlarda yerli ürün belgesine sahip ürünleri (baz istasyonu veya ilgili diğer şebeke ekipmanları gibi) kullanma zorunluluğunun ilk defa 4G yetkilendirmesiyle getirileceğini bildirdi.

BTK yetkilileri, yaptığı açıklamada, Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 3G işletmecileri, şebekelerinde kullanacakları yazılım ve donanım ürünlerinin belirli bir kısmını, Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunan ve belirli sayıda mühendis istihdam eden tedarikçilerden sağlamakla yükümlü tutulduğunu anımsattı.

Türkiye'de ürün ve sistem geliştirmek amacıyla kurulan KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla 3G'de getirilen Ar-Ge yükümlülüklerinin, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı politikaları çerçevesinde yapılacak 4Gyetkilendirmesinde de geliştirilerek devam ettirileceğini söyledi.

Bu kapsamda mobil işletmecilerin kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin de gelişmesini destekleyecek bir kurgunun söz konusu olacağını belirten yetkililer, şunları kaydetti:

"İşletmecileri, şebekelerinde kullanacakları yazılım ve donanım ürünlerinin belirli bir kısmını, Türkiye'de belirli büyüklükte Ar-Ge merkezi bulunan ve belirli sayıda mühendis istihdam eden tedarikçilerden sağlamakla yükümlü tutmuştuk. 4G'de de benzer Ar-Ge yükümlülüklerini geliştirerek devam ettireceğiz. Bu kapsamda mobil işletmecilerin kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin de gelişmesini destekleyeceğiz.

Yerli ürün kullanımına verilen önemin bir göstergesi olarak bu konuda bir düzenleme yapıldı. İşletmecilere, şebekelerinde belirli oranlarda yerli ürün belgesine sahip ürünleri (baz istasyonu veya ilgili diğer şebeke ekipmanları gibi) kullanma zorunluluğu ilk defa 4G yetkilendirmesiyle getirilecek." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler