30 işçi gazdan zehirlendi!

Aydın’ın Söke ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir kot fabrikasında meydana gelen olay korkuttu. 30 civarında işçi zehirlenme şüphesiyle Söke ve çevre hastanelere sevk edildi.Edinilen bilgiye göre; Söke’de faaliyet gösteren kot fabrikasına

30 işçi gazdan zehirlendi!

Aydın’ın Söke ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir kot fabrikasında meydana gelen olay korkuttu. 30 civarında işçi zehirlenme şüphesiyle Söke ve çevre hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre; Söke’de faaliyet gösteren kot fabrikasına kumaş getiren kamyon, farkında olmadan havalandırma sisteminin önüne yanaştı. Marş arızası nedeniyle düzensiz çalışan kamyonun egzozundan çıkan gaz, havalandırma sisteminden fabrikanın içerisine doldu.

Yaklaşık 1 saat boyunca kumaşların indirilmesi için geçen zamanda çalışır vaziyette bırakılan kamyondan çıkan egzoz gazı bir süre sonra fabrikanın içerisinde yoğunluğunu artırdı. Üretim tesislerindeki tuhaflık işçilerden birer birer mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetlerle gelince anlaşıldı.

15.00-23.00 vardiyasında çalışan işçiler fabrikaya çağırılan ambulanslarla hastanelere sevk edilmeye başlanırken, bir yandan da teknik ekip çalışmaya başladı. Doğalgaz kullanılan fabrikada teknik ekip tarafından yapılan ölçümlerde herhangi bir gaz kaçağı tespit edilemezken, işçilerin etkilenmelerinin egzoz gazından olduğu ortaya çıktı.

Rahatsızlanan işçiler, fabrikaya gelen çok sayıda ambulanslarla Söke başta olmak üzere Kuşadası ve Germencik ilçeleri hastanelerine de sevk edildi. Olayı haber alan işçi yakınlar hastaneler ve fabrikaya gelirlerken, olayın tehlikeli boyutta olmadığı ve işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı anlaşılınca herkes rahat bir nefes aldı. Kamyonun fabrikaya ilk geldiğinde, giriş kapısına geldiğinde stop ettiği, kapıdaki görevlilerin yardımı ile ittirilerek çalıştırıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler