3. Üniversite Sanayi sektör toplantısı Trabzon’da yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, sektör buluşmalarının bölgeye faydalı olacağını söyledi. Doğu Karadeniz Bölgesi illerinde öne çıkan sektörlerde faaliyet gösteren fir

3. Üniversite Sanayi sektör toplantısı Trabzon’da yapıldı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, sektör buluşmalarının bölgeye faydalı olacağını söyledi.
 
Doğu Karadeniz Bölgesi illerinde öne çıkan sektörlerde faaliyet gösteren firma temsilcileriyle aynı alanda çalışmalar yürüten akademisyenlerin kamu çalışanlarıyla da birlikte sektör değerlendirme görüşmelerini kapsayan KÜSİ toplantılarının 3.sü başarıyla tamamlandı.
 
Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği'nin (KÜSİ) geliştirilmesi amaçlı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan KÜSİ TR90 Bölgesi Çalıştay Grubu KTÜ-Teknoloji Transfer Ofisi'nin (KTÜ-TTO) organizasyonu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) desteği ve KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı ALTAŞ koordinatörlüğünde çalışmalarına devam ediyor.
 
Prof. Dr. ALTAŞ sanayici ve akademisyenlerin sorunları çözüm yolları hakkında görüş bildirdiği toplantıda " Problemleri çözmek için birbirimizi suçlamadan bir araya gelip en hızlı çözüm yöntemlerini üretmenin yollarına bakmalıyız" dedi.
 
Farklı illerden sanayici ve akademisyenlerin buluştuğu toplantıda konuşan TTSO Şaban Bülbül Ar-Ge çalışmalarının uzun zaman alması dolayısıyla sanayicilerin taleplerinin akademisyenlerce hızlı çözümlenemediğini belirtti. Bülbül,  "Biz sanayi çalışanları olarak sorunlarımızı üniversite akademisyenlerine yansıttığımızda ekonomik kayıplarımızı en aza indirgemek için çözümün en hızlı bir şekilde geliştirilmesini bekleriz. Ar-Ge çalışmaları uzun zaman alan işlemler olduğu için sanayicilere daha hızlı pratik çözümler üretilecek bir ortam hazırlanması gerektiği düşüncesindeyiz" dedi. TTSO Başkan Yardımcısı Bülbül toplantıların amacı doğrultusunda bölgeye fayda sağlaması dileğinde bulundu.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel