3 kritik subaya sınavda kopya sorgusu

Genelkurmay Askeri Savcılığı bunun üzerine, 3 subayın yüksek not aldığı kurmaylık sınavıyla ilgili soruşturma başlattı.KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli soruşturma kapsamında albay, binbaşı ve yüzbaşı rütbesinde üç askerin eşinin de p

3 kritik subaya sınavda kopya sorgusu

Genelkurmay Askeri Savcılığı bunun üzerine, 3 subayın yüksek not aldığı kurmaylık sınavıyla ilgili soruşturma başlattı.

KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli soruşturma kapsamında albay, binbaşı ve yüzbaşı rütbesinde üç askerin eşinin de polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde eşleri gözaltına alınan rütbeli askerlerin de kurmaylık sınavında yüksek puan aldığı belirlendi. Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın bu gelişme üzerine kurmaylık sınavında da soru sızdırıldığı iddialarına ilişkin inceleme başlattığı öğrenildi.

Üç kadının da atamalarının yapıldığı ve halen memurluğa devam ettikleri öğrenilirken, kadınlardan birinin TSK'ya 2011 yılında giriş yapan Deniz Kurmay Binbaşı M.S.'nin eşi olduğu belirlendi. Askeri lojmanlarda gözaltına alınan üç kadın dün adliyeye sevk edildi.

Dershaneyi hatırlamadı

Bu arada soruşturmada gözaltına alınan 42 kişi dün nöbetçi hakimliğe gönderildi. Prematüre bebeği olan bir kadının emniyetten serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden 28'inin memur olduğu öğrenildi. Bir şüphelinin emniyetteki ifadesinde, “13 yıl dershanelerde çalıştığını ancak dershanelerin isimlerini hatırlamadığını” söylediği belirtildi. Şüphelilerden 17'siyse susma hakkını kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler