17 yıllık saçlarını o çocuklar için kesti!

Trabzon’da yaşayan 18 yaşındaki Afraze Tamtürk, bir gün kardeşini hastaneye götürdü ve orada karşılaştığı bir lösemi hastası çocuk onun Türkiye gündemine oturmasını sağladı.   Afraze’ye çocukluğundan bu güne kesmediği saçları için, “Saçlarınız

17 yıllık saçlarını o çocuklar için kesti!
Trabzon’da yaşayan 18 yaşındaki Afraze Tamtürk, bir gün kardeşini hastaneye götürdü ve orada karşılaştığı bir lösemi hastası çocuk onun Türkiye gündemine oturmasını sağladı.
Nasıl mı?
Afraze’ye çocukluğundan bu güne kesmediği saçları için, “Saçlarınız ne kadar güzel” dedi. Bunun üzerine duygulanan Afraze, lösemi çocukları için saçlarını kesmeye karar verir.
Saçlarını kesip onların kullanacağı peruk yapılması için araştırmaya koyulur. İnternetten yaptığı araştırma sonucu bir ülkede bunu yapan birini bulur. Nasıl yaptığını öğrenir. Ardından saçlarını keser ve kargoyla bağış eder. Şimdi o saçlar bir lösemi hastasının hayallerini gerçekleştirir.
Kimileri için çok basit olan bu davranış bir çocuğun hayallerinin gerçekleşmesine büyük bir mutluluk yaşamasına sebep olur. İşte Afraze’nin bu davranışı Türkiye’ye örnek olur lösemi çocuklar için saç kesme akımı başlatır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar