17 Aralık davasında yeni gelişme

17 Aralık soruşturmasına ilişkin hazırlanan ve mahkeme tarafından iade edildikten sonra yeniden kaleme alınan iddianame, bu kez kabul edildi. Hazırlanan ilk iddianamede 31 şüpheli yer alırken, yeniden kaleme alınan iddianamede 21 şüpheli yer aldı.17 Aralı

17 Aralık davasında yeni gelişme

17 Aralık soruşturmasına ilişkin hazırlanan ve mahkeme tarafından iade edildikten sonra yeniden kaleme alınan iddianame, bu kez kabul edildi. Hazırlanan ilk iddianamede 31 şüpheli yer alırken, yeniden kaleme alınan iddianamede 21 şüpheli yer aldı.

17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, Fatih Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyona ilişkin 31 şüphelinin yer aldığı iddianameyi 14 Mart’ta tamamlamıştı. İddianameyi inceleyen İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi “usul eksiklikleri var” diyerek iddianameyi iade etmişti. Mahkeme iade kararında, iddianamede her bir şüpheliye yüklenen eylemin delilleri ile maddi olaylar arasında bağ kurulmadığını belirtmişti. Somut olay ve delillerin yetirince açıklanmadığını belirten mahkeme, rüşvetin toplam miktarının ve hangi gayrimenkul için rüşvet suçunun işlendiğinin belirlenmediğini ifade ederek bu eksikliklerin tamamlanması için iddianameyi savcı Ekrem Aydıner’e iade etmişti.

Mahkemenin iade kararı üzerine Savcı Ekrem Aydıner, mahkemenin tespit ettiği eksiklikleri tamamlayarak iddianameyi yeniden hazırladı.

10 ŞÜPHELİYE TAKİPSİZLİK

Savcı Aydıner mahkemenin belirttiği eksiklikleri düzeltirken iddianamede yer verdiği şüpheli sayısında da değişikliğe gitti. Savcı Aydıner ilk iddianamede yer alan 10 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vererek iddianamede 21 şüpheliye yer verildi.

Soruşturma kapsamında adı geçen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında daha önce “suç işlemek için örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, örgütün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak, rüşvet almak ve vermek, rüşvete aracılık etmek, resmi evrakta sahtecilik, 2863 sayılı yasaya muhalefet, mühür bozma ve resmi evrakta sahtecilik” suçlarından takipsizlik kararı verilmişti.

Yeniden hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamenin kabulüne karar verdi. İddianamede yer alan 21 şüphelinin Kasım ayında yargılanmasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler