NATO Genel Sekreteri: Türkiye olmadan...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Atlantik Konseyi panelinde gerçekleştirdiği konuşmada, “Türkiye olmadan hava saldırılarını yürütmek ve DAEŞ ile mücadele etmek daha zor olurdu” dedi.   NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, katıldığı Atlantik Konsey

NATO Genel Sekreteri: Türkiye olmadan...
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Atlantik Konseyi panelinde gerçekleştirdiği konuşmada, “Türkiye olmadan hava saldırılarını yürütmek ve DAEŞ ile mücadele etmek daha zor olurdu” dedi.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, katıldığı Atlantik Konseyi panelinde DAEŞ’la mücadele konusunda açıklamada bulundu. Stoltenberg, DAEŞ ile mücadelede Türkiye’nin verdiği desteğin son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Türkiye, DAEŞ’e karşı oluşturulan koalisyonun bir parçası. Türkiye, sağladığı askeri yardımın yanında DAEŞ’e karşı mücadelede İncirlik üssü ve diğerler üsler gibi altyapı sağlıyor. Türkiye olmadan, DAEŞ’e karşı verilen bu mücadele çok daha zor olurdu” dedi.
 
Stoltenberg, Türkiye’nin mülteci akınından en fazla etkilenen NATO müttefiki olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan, Rusya’nın NATO güvenliği konusunda bir tehdit oluşturmadığını da kaydeden Jens Stoltenberg, Rusya’nın çevresindeki ülkelerin bağımsızlığını tehdit ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler