10 yaşındaki kızdan intihar saldırısı!

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde  düzenlenen intihar saldırısında 14 kişi yaşamını yitirdi.  Polis yetkilisi Toyin Gbadegesin, Boko Haram üyesi olduğu düşünülen 10  yaşında bir kız çocuğunun üzerindeki patlayıcıları bir marketin girişinde  ate

10 yaşındaki kızdan intihar saldırısı!
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde  düzenlenen intihar saldırısında 14 kişi yaşamını yitirdi. 
 
Polis yetkilisi Toyin Gbadegesin, Boko Haram üyesi olduğu düşünülen 10  yaşında bir kız çocuğunun üzerindeki patlayıcıları bir marketin girişinde  ateşlemesi sonucu 14 kişinin öldüğünü, 47 kişinin de yaralandığını söyledi. 
 
Yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, olay yerini güvenlik  çemberine alan polis ekiplerinin 5 adet daha infilak etmemiş patlayıcı bulduğu  öğrenildi. 
 
Adı yerel Hausa dilinde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen  Boko Haram, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi  Nijerya'nın kuzeyinde 2002 yılında kuruldu. 
 
Örgüt lideri Muhammed Yusuf'un 2009'da gözaltındayken ölmesinin  ardından örgüt üyelerinin başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde binlerce kişi  hayatını kaybetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya