1 Mayıs olayları sonrası tartışma devam ediyor...

Haber61/Röportaj - Levent UstabaşıTuncay aradı…Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde sivil toplum örgütleri basın toplantısı var.“Bir kaç sorun vardır” dedi.Eyvallah dedim.Konu şuydu;Geçtiğimiz gün olayların yaşandığı 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşü…Hani HDPlile

1 Mayıs olayları sonrası tartışma devam ediyor...

Haber61/Röportaj - Levent Ustabaşı

Tuncay aradı…

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde sivil toplum örgütleri basın toplantısı var.

“Bir kaç sorun vardır” dedi.

Eyvallah dedim.

Konu şuydu;

Geçtiğimiz gün olayların yaşandığı 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşü…

Hani HDPliler yürütülmedi.

HDP Bayrakları yakıldı.

Toplantıya KESK-Birleşik Kamu İş-CHP-ÖDP-HALKEVİ-HTKP-SYKP-HDP-YEŞİL VE SOL GELECEK PARTİSİ-KALDIRAÇ-YENİ KUŞAK KÖY ENSTÜTÜLERİ DERNEĞİ-TRABZON UMUT TİYATROSU’nun temsilcileri katıldı.

Yürüyüşte güvenlik zafiyeti olduğunu, her partinin kendilerini temsil edebileceğini ve hakkını savunabileceğini ve bunun anayasal hak olduğunu vurguladılar.

HDP’nin de bu Anayasal haktan yararlanması gerektiğini söylediler.1-336.jpg

Bu saldırıyı işçilere saldırı olarak yorumladılar.

Soruları meslektaşlarımla birlikte sordum…

Haber61’de detaylarını verdim.

HDP Trabzon Milletvekili birinci sıra adayı Hüseyin Taka dikkatimi çekti.

Bir kaç kişiye sordum.

Ofluymuş…

O soruyu sormam lazım diyerek toplantı sonrası yanına gittim.

Aynen sizlerle paylaşmak istiyorum.

İnce bir detay vereyim.

Röportajımda “Terör örgütü PKK ile bağlantınız olduğu için bu kadar tepki aldığınızı düşünüyorum. PKK terör örgütü değil mi?” dedim. Cevabı, “Alakamız yok” oldu.

İşte sorduğum sorular ve verdiği cevaplar…

Takdir yine sizin…

VALİ BEYE 10 GÜN ÖNCE GİTTİK

1 Mayıs İşçi Bayramı gününden önce böyle bir olayın yaşanabileceğini hiç düşünemdiniz mi? Sosyal medyadan gelen tepkileri görmediniz mi?

Konuyla ilgili 10 gün öncesinden Vali ve Emniyetle görüşme talep ettik. Bunları konuşacaktık 1 mayıs öncesi sonrası gerilim olur mu olmaz mı diye..  “Biz size döneceğiz” dediler dönmediler ve bu tabloyla karşılaştık. Bizde istemezdik bunu emin olun.

İnternet üzerinden gelen tepkileri biliyor musunuz?

Sosyal medyada bana bilgi geliyor. Bazı unsurlar var. Şunlara bunu yaptık, bunlara bunu yaptık gibi şeyler var.  Bunlar adli soruşturma gerektiren şeylerdir.

Size saldıranları belli bir grup olarak mı görüyorsunuz?

Belli grup yok karışık bir grup, sonradan büyüyor.

PKK’ya terör örgütü der misiniz?

Bizim PKK ile bir alakamız yok. Bizim tek suçumuz biz barış olsun diye devletle, hükümetle savaşan taraflar arasında -İmralı ve Kandil- arasında köprü olmak.  Bundan dolayı bazı atıfta bulunuyorlar böyle olmadığımızı zamanla görecekler. Böyle değiliz.
Siz rol mü üstlendiniz?

Türkiye’nin bir gerçeği var. O gerçekte de biz bir rol üstleniyoruz tabi. Üstlenmek zorundayız. Diğer partiler bunun ateşten gömlek olduğunu bildikleri için içine girmiyorlar.

DİĞER PARTİLER BUNDAN KAÇTI

Siz neden içindesiniz?

Biz girmek zorunda kaldık.

Neden ama..

Diğerleri kaçıyorlar. Oy kaygısı var. Onlarda haklı. Ateşten gömlek giymek istemiyorlar.
Kürt meselesi yıllardan beri kanayan bir yara. Kimse rol üstlenmek istemiyor. Bizde günah keçisi olduk. Hiçbir yere sokulmaya çalışmıyorlar.

PROTESTO ETSİNLER AMA ÖNÜMÜZÜ KESMESİNLER

Size tepkili olan gençlere mesajınız var mı?

Milliyetçi genç kardeşlerimize mesaj verebilirsiniz. Emin olun onların sağ duyularına inanıyorum. Protesto etsinler ama önümüzü kesmesinler. Biz burada iyi niyetli siyaset yapmaya çalışıyoruz. İyi niyetlerle…

Trabzon’da 4 bin 500 oyunuz var hedefiniz nedir?

Hedefim var tabiki. Rakibim Selahattin Demirtaş’tır. Onun oylarını geçeceğim. (gülüyor)

Nerelisiniz?

Ben Ofluyum. Hemşerilerimle yapacağım bunu.

Hangi mahallesindensiniz?

Cumapazarı’ndanım.

Orada böyle tepkilerle karşılaşıyor musunuz?

Bir kısmı destekliyor bir kısmı desteklemiyor. MHPli kardeşlerimde var mesela… Kimisi gözüme bakarak hayırlı olsun diyor kimisi de tavana bakarak diyor. (gülüyor) Halkın da bir olgunluğu var. Mesela bir ihtiyar adam dediki bana, “Olsun  her partiden mecliste bir adam olsun” dedi.

Güzel olan bu değil mi? Fikirler yarışsın kavga olmasın.

Burada da HDP olsun doğuda da AK Parti CHP MHP olsun. Orada onlara birşey olsun ilk karşı çıkacak olan biziz. Yani MHP gitsin başkaları gitsin doğuda siyaset yapsın onların önü kesiliyorsa ilk beni arayın Ofluyum…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler